Forum użytkowników samochodów marki Lexus ES,GS,IS,LS,LX,RX,SC,LFA
Świerzak
Witam.
Czy is200 posiadają komputer pokładowy?
W ogłoszeniach mozna znaleść wzmiankę że tak. Natomiast czytając testy, artykuły czy porównania, że nie ma.
Może jest tylko komputer spalania? - ponoć pokazuje bierzące zużycie (btw. sprawdzaliście o ile oszukuje?)
Dziekuję.
Edit: Na niektórych zdjęciach z ogłoszeń widać po prawej stronie kierownicy dodatkową gałkę z jakimiś przyciskami. Na niektórych znów tego nie widzę może to od komputera?
Wychodziły egzemplarze z i bez komputera?
Ostatnio edytowany przez wondy (2010-09-06 22:02:34)
wondy napisał:
Edit: Na niektórych zdjęciach z ogłoszeń widać po prawej stronie kierownicy dodatkową gałkę z jakimiś przyciskami. Na niektórych znów tego nie widzę
może to od komputera?
Jesli to taka galka to jest to sterowanie tempomatem
Świerzak
Tak, chodzi mi o tą na godzinie 16stej:)
is nie posiada komputera pokladowego te przyciski sa od tempomatu z ktorego czesto kozysatm u siebie so spalania przydaje sie ekonomizer na tablicy przyżadow
Ostatnio edytowany przez tomekb (2010-09-07 12:02:21)
Świerzak
A coś bliżej temat tego ekonomizera mógłbyś napisać?
Co to dokładniej? Jak to dzała?
Pewnie google by odpowiedziało na to pytanie, ale może ktoś kiedyś też będzie pytał o to, i znajdzie odpowiedz na forum:)
są dwa rodzaje "zagara" który pokazuje spalanie, o ile się nie myle to ten jest PRZED liftingiem:
a PO lifcie jest on u góry (zamiast temp.cieczy) i ma skale 0-10-20 l/100km (niech mnie ktoś poprawi jak się myle)
Działa on tak że pokazuje aktualne spalanie podczas jazdy, czyli jak depniesz gaz do dechy to wskazówka pokaże Ci 30l/100km hehe
Świerzak
no chyba ze posiadasz wersje angielska (tak jak ja)
wtedy pokazuje w galonach i milach...